LoopbaanSWITCH

hoe zou jij het vinden als je..

een loopbaaninvulling vindt waar je enorm veel energie van krijgt en waarin je talenten en vaardigheden volledig tot hun recht zouden komen? Zonder vage adviezen of onpersoonlijke testjes, maar via een helder en simpel loopbaan-stappenplan?

Op basis van de kennis en ervaring die ik de afgelopen 20 jaar heb opgedaan als leidinggevende en loopbaanadviseur, heb ik een praktische en krachtige werkwijze ontwikkeld waarmee we jouw persoontje sterk op de kaart zetten en je talenten vertalen naar een loopbaaninvulling waarin je succesvol en bevlogen bent.

de loopbaanswitch helpt carrière switchers ontdekken welke toekomststap het beste bij hen past

De LoopbaanSWITCH geeft antwoord op

 • Waar ben ik goed in?
 • Wat zijn mijn talenten en vaardigheden?
 • Welke baan en welk bedrijf past het beste bij me?
 • Waarin onderscheid ik me van anderen?
 • Wat vertel ik over mezelf?
 • Welke keuzes wil ik maken voor mijn nabije toekomst?
 • Hoe versterk ik het lef om de switch daadwerkelijk te maken?

In 7 gesprekken naar een duidelijke visie én een helder verhaal waarmee je op zoek kunt gaan naar de baan waar je blij van wordt.

Voor wie

De LoopbaanSWITCH heb ik ontwikkeld voor mensen die hebben besloten om van baan te veranderen, maar die vastlopen in het WAT, WAAR en HOE. Deze mensen lopen er tegen aan dat zij:

 • verdwalen in de veelheid van mogelijkheden
 • niet weten waar ze nou wel of geen energie van krijgen
 • zich zo lang hebben aangepast dat ze niet meer weten wat ze willen
 • onvoldoende kennis van de huidige arbeidsmarkt hebben
 • zelden tot nooit werk hebben gezocht – ze zijn er in gerold
 • niet weten waar ze moeten beginnen
 • onzeker worden van verhalen over de concurrentie
 • geen mensen om zich heen hebben die mee kunnen denken

Meer informatie?

De LoopbaanSWITCH omvat

 • een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek (60 min.)
 • 7 persoonlijke coach consulten (90 min.)
 • het werkboek ‘Ontdek je talenten & ambities’
 • deelname aan een geautomatiseerde talententest
 • exclusieve toegang tot door mij ontwikkelde loopbaan testlijsten
 • verwijzingen naar relevante artikelen op Loopbaanbieb.nl

De SWITCH gaat dieper en verder dan de SCAN

Het TalentenSCAN programma is ontwikkeld voor mensen die happy zijn in hun huidige werk en die dat vooral willen blijven doen. De TalentenSCAN verheldert en verklaart je huidige succes: het helpt ontdekken en benoemen waar je kracht zit en waar je je energie uit haalt. Zodat je precies weet wat er voor nodig is om je werkplezier te behouden, ook als er iets verandert in je omgeving.

Het LoopbaanSWITCH programma is ontwikkeld voor mensen die een andere – soms volledig nieuwe – loopbaankeus willen maken. Bij de LoopbaanSWITCH ga je veel dieper en verder in op je sterke punten en je drijfveren en vertalen we die naar jouw ideale werkomgeving. Zodat je precies weet welke nieuwe keuzes voor de toekomst jij wilt maken en waarom. En je dit vol overtuiging kunt delen met voor jou interessante personen.

SWITCH richt op verandering van baan, de BOOST op verbetering in je baan

Het LoopbaanBOOST programma is ontwikkeld voor mensen die niet echt enthousiast (meer) zijn over hun werk maar die dat wel graag weer willen worden. Dit programma maakt duidelijk waar de weglek van je energie zit en hoe dat je zelfvertrouwen onderuit haalt. In de LoopbaanBOOST leer je wat je kunt doen om dat om te buigen en je enthousiasme en zelfvertrouwen te vergroten. Je krijgt een vergelijkbare dosis zelfkennis als bij de LoopbaanSWITCH, alleen is die bij de LoopbaanBOOST gericht op het hier-en-nu. Zodat je weer lekker in je vel zit en met plezier (en mooie prestaties) je carrière bij je huidige werkgever kunt voortzetten.

Bij het LoopbaanSWITCH programma ligt de nadruk op het maken van de juiste loopbaankeuzes ten aanzien van je toekomst. Welke richting wil ik uit ontwikkelen? Waar kom ik tot mijn recht? Hoe geef ik daar vorm aan? De LoopbaanSWITCH heeft daarmee een oriënterend en richtinggevend karakter, daar waar de LoopbaanBOOST een meer opbouwend en versterkend karakter heeft.

De LoopbaanSWITCH vraag van een oud-cliënt

Na 21 jaar binnen dezelfde organisatie te hebben gewerkt, nam deze vrouw afscheid. Ze ging op zoek naar een nieuwe baan en merkte dat ze het lastig vond haar ruime ervaring te vertalen naar een nieuwe loopbaanrichting. Ze wilde niet met hagel schieten en gunde zichzelf een half jaar de tijd om gericht te gaan solliciteren.

Haar vraag: “Wat is het nou precies waar ik goed in ben? Hoe en waar ben ik inzetbaar en kom ik tot mijn recht – buiten mijn ‘oude’ branche?”

Teamleider bankwezen, 42 jaarmeer SWITCH vragen ter illustratie »
dankkaart

Het woord impuls in Esthers bedrijfsnaam is goed gekozen, want dat is wat ik ervaren heb de afgelopen maanden. Esther duikt helemaal in mij als persoon en filtert die vaardigheden/talenten eruit waarvan ik even was “vergeten” dat ze mij voldoening geven. Ze schetst een mooi totaalplaatje en leert je te zien hoe je je werk kunt aanpassen om deze talenten meer tot z’n recht te laten komen.
Op het moment dat ik bij Esther kwam was ik werkzoekend en wist ik eigenlijk niet wat ik zocht. Totdat ik ineens een vacature voorbij zag komen waar ik veel talenten en vaardigheden die ik bezit in kwijt kon. Helaas vroegen ze een iemand met een opleiding die ik niet heb, maar ik wist zeker dat ik deze baan aan zou kunnen. Nav dat wat ik bij haar heb geleerd heb ik een brief geschreven om mezelf goed te presenteren. Uit tientallen brieven ben ik geselecteerd en mocht met nog 4 anderen op gesprek komen. Door middel van de geweldige complete loopbaanbieb-site van Esther heb ik me goed voorbereid. Hoewel ik zenuwachtig was, voelde ik mezelf ook zelfverzekerd in dat wat ik heb te bieden. Resultaat: ik heb de baan! Een baan waar ik binnenkort mee ga starten en waar ik veel van mijn talenten en vaardigheden in kwijt kan. Ik heb er ontzettend veel zin in.
Mijn loopbaan heeft een heerlijke, verfrissende impuls gekregen dankzij Esther. Had ik al verteld dat ik helemaal uit Den Helder naar Meppel moest reizen? Het was het me meer dan waard!

Lisanne, Den Heldermedewerker Sport en Beweging AZC

Leg je vraag aan me voor

Wil je weten of en hoe het LoopbaanSWITCH traject jou verder op weg kan helpen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik trek graag een uur voor je uit waarin we samen onderzoeken wat je vraag of behoefte is en welke oplossing daar het beste bij aansluit.