Ik kan nu veel selectiever zoeken en kiezen

Niet lekker zitten in je functie of team doet iets met het plezier hebben in je werk, je output en uiteindelijk iets met je zelfvertrouwen (in elk geval met dat van mij). Dit heeft me doen besluiten om aan het einde van 2020 mijn baan op te zeggen. En dan weet je dat je hulp nodig hebt om duidelijk te krijgen waar ook alweer je sterke punten en talenten liggen, waar je ‘vroeger’ in je werk blij van werd, waar je energie van kreeg, waar je toegevoegde waarde leverde maar vooral hoe hier praktisch ‘handen en voeten’ aan te geven.

Esther was meteen ‘top of mind’ gezien de positieve ervaringen die vrienden en familie hebben in diverse trajecten die ze bij Esther gevolgd hebben. Vanaf de intake voelde het goed en wist ik dat het traject me datgene zou brengen waar ik naar op zoek was. Esther geeft energie, spiegelt, stelt de juiste vragen en wat ik vooral heel sterk en fijn vond is dat ze de juiste woorden kan geven aan hetgeen jij voelt dan wel wil zeggen maar niet echt goed kunt duiden.

Waar ik vooral erg blij mee ben is dat Esther me geleerd heeft kritisch te kijken naar de inhoud van de functie, gevraagde competenties, vaardigheden en de cultuur bij een bedrijf. Hierdoor heb ik in de afgelopen maanden vacatures, waar ik normaal gesproken meteen op zou reageren, naast me neergelegd, op zoek naar de ‘perfect’ passende functie en ik denk dat ik deze, na 5 maanden (onder)zoeken heb gevonden!

Ik gun iedereen een traject bij Esther!

ChantalLeercoördinator

Ik ben geactiveerd!

Nogmaals bedankt voor het coaching traject dat ik samen met jou heb mogen doen. Ik ben echt geactiveerd en je hebt me naar de juiste weg geleid in het vervolg van mijn loopbaan.

“Ik ben al een tijdje zoekende naar waar ik goed in ben, wat ik leuk vind en waar ik van geactiveerd word. Mijn werkgever gaf me de mogelijkheid om naar een coach te gaan zodat ik antwoord kon krijgen op deze vragen. Na een tijdje zoeken kwam ik bij Esther terecht. Tijdens het intakegesprek klikte het meteen. Ze gaf me het gevoel dat ik bij haar de antwoorden zou gaan krijgen. En dat is gelukt!

Esther komt over als een professionele, vrolijke en positieve coach. Eenmaal in gesprek zet ze je aan tot nadenken en legt ze duidelijk uit wat er met je gebeurt. Esther heeft een gestructureerde manier van werken maar wijkt daar ook makkelijk van af wanneer ze merkt dat een bepaald onderwerp meer aandacht nodig heeft of wanneer jezelf aangeeft het langer te willen hebben over een onderwerp. Uiteindelijk bepaal jezelf hoe het coachtraject verloopt, het gaat immers om jou en dat snapt Esther heel goed. Ik heb de gesprekken als heel prettig ervaren.

Aan het einde van het traject heb ik inzichtelijk gekregen wat mijn talenten zijn, hoe ik deze kan inzetten en welke richting ik op wil voor wat betreft mijn loopbaan en nog veel meer. Ik ben momenteel met mijn werkgever in gesprek om een opleiding te volgen in de richting die ik nu op wil. Heel dankbaar dat Esther me hiermee heeft geholpen!”

Harm-PieterTeammanager

Ik heb het duidelijk op een rijtje gekregen

“Ik heb veel uit de gesprekken met Esther gehaald. De sfeer was erg prettig en comfortabel: ik voelde me erg op mijn gemak waardoor ik het gevoel had alles te kunnen/mogen zeggen wat in het belang is van de loopbaanstudie.
Esther is erg enthousiast en heeft ontzettend veel kennis van de 34 sterke punten volgens Gallup. Ze is heel sterk in het maken van de koppeling tussen mij als persoon en mijn sterke punten. Daarnaast kan ze dit ontzettend helder uitleggen. Door de opdrachten te maken in het werkboek heb ik gedurende het traject waardevolle informatie verzameld over mijzelf. 
Vooral inzicht in mijzelf, wat wil ik en waar ligt mijn kracht. Dit heeft mij zelfvertrouwen gegeven om verder te kijken naar de baan die perfect bij mij past.
Ik was onzeker of het traject mij de gewenste uitkomst zou geven maar dit heeft mijn verwachting meer dan overtroffen.”

Jan MaartenTeamleider

We hebben eigenlijk heel veel gelachen..

Esther begint vanaf het eerste moment met het geven van aandacht, ze biedt meteen een luisterend oor aan de telefoon en ik kon snel terecht. Ze geeft duidelijk aan wat je van haar kan verwachten en op welke manier ze werkt.

Het ontvangst is iedere keer hartelijk, ze is geïnteresseerd en iedere sessie staat alles klaar en volgen de besproken punten snel per mail na iedere sessie.

Samen met Esther heb ik mijn zelfvertrouwen weer teruggekregen en ben ik weer in mijn kracht komen te staan.

BerryCreatieve en commerciële geest

Hoe heb je de inhoud en sfeer van onze gesprekken ervaren?

“Onze gesprekken waren open, eerlijk, ontspannen, vrolijk, vol van positiviteit, soms ook confronterend maar o zo verhelderend. Ik heb ontzettend veel geleerd over mijzelf. Had niet gedacht dat ik het zo leuk zo vinden om dit allemaal te ontdekken. Een ontdekkingstocht naar mijn eigen “ik”.”

Wat zou je over me zeggen als iemand vraagt wat typisch aan mijn manier van werken is?

“Je bent een enthousiaste vrouw, die met veel passie haar werk doet. Je bent ontzettend positief ingesteld, straalt dat ook uit en dit weet je goed over te brengen op een ander. Je weet waar je het over hebt, hebt veel praktijkervaring opgedaan en deelt die deskundigheid. Je weet hoe je de ander kunt uitdagen/motiveren om alles eruit te halen wat er in zit.”

Wat heeft het traject je opgeleverd?

“Veel meer inzicht in wie ik ben, wat ik goed kan en wat ik wil. Zeker stof tot nadenken en een prikkel om in actie te komen. Vertrouwen door te weten waar mijn kwaliteiten liggen.”

Wat vond je ‘spannend’ of onzeker aan het begin van onze samenwerking en hoe pakte dat uit?

“Na 18+ jaar werken bij hetzelfde bedrijf was dit de eerste keer dat ik echt “out of the box” ging denken qua werk. Je hebt mij tijdens dit traject ontzettend goed begeleid. Door je enthousiaste manier van coachen heb je mij getriggerd om aan de slag te gaan en op zoek te gaan naar een mooie nieuwe job die echt bij mij past. Nogmaals mijn enorm grote en hartelijke dank.”

Ik blijf graag nog even anoniem 🙂Makelaar

Het is me gelukt mijn eigen functie te creëren!

“Ik heb de loopbaanbegeleidingsgesprekken met Esther als zeer prettig ervaren. Vanaf het begin af aan voelde ik mij op mijn gemak bij haar, waarmee ik op een zeer open en ontspannen manier mijn ervaringen gedurende het proces met haar kon delen. Esther luistert zeer aandachtig naar jouw persoonlijke verhaal, waarbij ze je ook direct van waardevolle adviezen voorziet.
Door deze sessies en de bijbehorende opdrachten, die Esther je thuis laat maken, ben ik voor mijzelf tot veel nieuwe inzichten gekomen. Ik weet nu waar ik voor sta, waar mijn toekomstige functie aan moet voldoen, maar vóóral ook waar mijn talenten en ambities op zakelijk gebied liggen. Dit alles heb ik uiteindelijk kunnen vertalen naar een persoonlijk carrière paspoort; iets wat mij zonder de hulp van Esther nooit was gelukt!

Mijn inzichten heb ik besproken met mijn werkgever. Ik kon met hulp van het carrièrepaspoort duidelijk uitleggen wat mijn ambities zijn en hoe ik die van waarde wilde laten zijn voor het bedrijf. Zo zijn we tot een andere invulling van mijn functie gekomen. Ik kan weer een behoorlijke tijd vooruit zo ;).”

AsseSales Ontwikkeling & Opleiding bij Heuver Bandengroothandel

Ik had een positief zetje nodig..

“Ik stond door omstandigheden niet meer in mijn kracht aangezien ik zelf uit het oog was verloren waar ik wel en niet goed in ben. Iemand uit mijn netwerk tipte me Esther en vertelde me dat zij wel eens de coach kon zijn die mij weer de “juiste richting” in kon duwen.

Tijdens een uitgebreide intake heeft Esther me haar werkwijze uitgelegd. Tijdens haar coachsessies legt ze de bij jou meest aanwezige talenten en vaardigheden bloot en gaat hier samen met jou uitvoerig op in.
Deze talenten en vaardigheden bedenkt Esther uiteraard niet zelf. Door het maken van verschillende testen en opdrachten draag jij deze aan. De talenten en vaardigheden zijn al bij je aanwezig. Esther maakt je er nog eens extra bewust van en helpt je te doen inzien hoe je deze talenten en vaardigheden zowel in je privé- als zakelijke leven zo effectief mogelijk kunt gebruiken.

Ik heb veel aan Esther haar hulp gehad. Ik wens jou dat ook toe.”

VincentHRM medewerker

“Dit is niet wat ik wilde” waren mijn gedachtes al een aantal maanden op mijn werk. “Wat wil ik dan wel?”

Via mijn zusje kwam ik in contact met Esther. Na een intakegesprek kwam ik met een heel positief en blij gevoel thuis. “Ik bezit kwaliteiten waar mensen op zitten te wachten”. Met haar wil ik vaker praten was mijn reactie!

Wat bijzonder om te ervaren dat het heel fijn is om over je diepste gevoelens, dromen en verlangens te praten met iemand die je net één keer eerder hebt gesproken.
Wat mij echt is bijgebleven is dat alles altijd positief bekeken werd. Iedereen is anders, maar iedereen heeft kwaliteiten. De vraag is wat doe je ermee? Door de gesprekken met Esther ben ik steeds beter gaan zien waar ik nu eigenlijk blij van word en waar ik sterk in ben.

Het doel voor dit traject; mijn kwaliteiten en vaardigheden kennen en erkennen, is dan ook behaald. Door de gesprekken heb ik mezelf gedwongen om na te denken over mijn ambities/ plannen waar ik normaal geen tijd voor neem. Het begin is er in ieder geval. Dank daarvoor Esther!

Meikeleerkracht basisonderwijs

Ik weet hoe ik verder kan gaan en ben daar al mee bezig..

“De klik met Esther was er meteen, ik voelde me bij haar op mijn gemak. Zij trok als het ware de verhalen uit mij zonder dat ik het gevoel had hier hard voor te moeten werken. Er waren serieuze moment maar we konden ook met elkaar lachen. Beide laat zij mogelijk zijn en werden geaccepteerd.

Tijdens het eerste gesprek geeft zij een duidelijk beeld van de opbouw en haar manier van werken. Stap voor stap werken naar jou persoonlijke doel. Jezelf beter leren kennen op een positieve manier. Wat zijn mijn talenten, wat kan ik goed en waar krijg ik energie van? Aan de hand van opdrachten en hetgeen wat jij verteld, geeft Esther goede voorbeelden. Erg knap, je hebt meteen het gevoel dat ze je begrijpt .

Samen met Esther ben ik erachter gekomen hoe nu verder te gaan. Ik heb al gesolliciteerd en wacht nu op de uitslag van de eerste test, spannend dus. Bedankt voor de positieve en prettige samenwerking.”

Ik blijf nog even anoniem totdat ik mijn baan heb gevondenCommunicatiemedewerker

Huiswerk was ineens niet meer zo erg..

“Esther is een heel prettige coach. Zij weet het beste in je naar boven te halen en spreekt je kwaliteiten aan waardoor je weer het beste in jezelf gaat zien. Je bepaalt zelf hoe de gesprekken verlopen, Esther vult daarin aan en helpt je verder door de juiste vragen te stellen. De tools die vooraf gegeven worden zijn een goede ondersteuning, opeens is huiswerk maken niet meer zo erg als dat je dat vroeger vond 🙂

Esther benadert altijd vanuit de positiviteit, waardoor je altijd met een goed gevoel weg gaat, of het nou is omdat ze je talenten boven tafel weet te krijgen of dankzij een dosis humor tussendoor. Door de gesprekken met Esther weet ik weer wat mijn kwaliteiten zijn. Ook hebben we het toekomstperspectief weten te schetsen waarnaar ik op zoek was.

Vooraf had ik niet echt bepaalde verwachtingen, maar het heeft mij heel veel gebracht. Ik was niet echt gelukkig in mijn werk, omdat ik niet meer goed wist welke koers ik moest varen, maar nu kan ik weer met volle kracht vooruit.”

NienkeCoördinator Wijksteunpunten

Dank voor je positieve benadering

“Ik vond het prettig dat de gesprekken zo open waren, echt toegesneden op mijn persoonlijke situatie. Ik heb veel geleerd over mezelf en mijn talenten. Ben me bewust waar ik blij van word. Lekker dat je dat hebt losgemaakt.

Je wist steeds de goede (door)vragen te stellen met als gevolg dat ik weer in mijn kracht sta en zin heb om te beginnen met mijn nieuwe baan. ”

BeaTeamleider logistiek & service

Ik heb m’n inzicht, inspiratie en motivatie weer terug!

“Ik heb fijne gesprekken met Esther gehad. Wat ik typisch vind aan de manier van werken van Esther is dat zij je altijd eerst op je gemak stelt en oprecht geïnteresseerd in je is. Ze kan heel goed tegelijk goed naar je luisteren, meeschrijven en ook nog een gesprek met je voeren. Hoe doet ze dat?? Als jij het gevoel hebt dat je afdwaalt, weet Esther precies waar je afdwaalde en komt direct weer ‘to the point’. Heel fijn.

Esther is altijd eerlijk en geeft geen oordeel over jou. Dat zorgt ervoor dat je zelf ook eerlijk naar jezelf kijkt. Ze laat je inzien dat er een verschil is tussen wat je dénkt dat je wilt en wie je echt bent. Wees blij met jezelf en kijk naar wat je al hebt bereikt en nog zou willen. Esther laat altijd de keuze bij jezelf, maar zegt het eerlijk als ze het gevoel heeft dat een nieuwe functie niet het beste in jou naar boven haalt. Ze helpt je echt de krachtigste versie van jezelf te laten zien.

Samen met Esther ga je op zoek naar jouw talenten en vaardigheden. En ook al klinken deze soms abstract en ‘saai’, Esther weet je te motiveren en er een levendig verhaal van te maken. Een bezoek aan Esther is absoluut de moeite waard. En ook ná alle gesprekken blijft Esther je inspireren en motiveren.

Het traject gaf me: inzicht, inspiratie en motivatie. Inzicht in waar ik goed in ben en waar ik enthousiast van word. En ook inzicht in wat ik níet moet willen en waar ik juist geen energie van krijg. Voorafgaand aan het traject twijfelde ik over studiekeuzes die ik had gemaakt, was ik niet trots op mijn huidige functie en vergeleek ik mijzelf vaak met bekenden in de communicatiewereld met goed betaalde functies. Nu zie ik in dat mijn studies wel degelijk bij mij passen en ik niet iemand moet willen zijn die ik niet ben. Ik heb andere talenten en vaardigheden. Die zet ik deels ook in in mijn huidige werk. Maar ik wil meer uit mezelf halen en doe dat nu ook.

Alle gesprekken en teksten op Linkedin en de websites van Impuls en Carrière om te zoenen vind ik erg inspirerend. Ik kijk vaak op de websites. Ook om mezelf weer te enthousiasmeren en motiveren om mijzelf meer te durven laten zien aan de buitenwereld en toekomstige collega’s. Ik blijf het moeilijk vinden mijzelf te ‘verkopen’ en genoeg tijd vrij te maken voor mijn loopbaanontwikkeling, maar het bladeren in de werkmap en de regelmatige e-mails geven wel echt een boost. 🙂

Ik heb nog niet de baan gevonden die ik wil, maar krijg wel het idee dat ik meer gewaardeerd word in mijn huidige werk en durf meer en trotser te vertellen over mijzelf, mijn talenten en vaardigheden. Door ook sneller aan te geven als ik iets níet wil en uit te leggen waarom, voel ik meer rust en krijg ik meer zelfvertrouwen. Ik ben er nog niet, maar ik kom er wel! 🙂

Zorgen over de coachgesprekken zelf had ik niet. Dat kan ook niet als zo’n enthousiaste vrouw met een brede glimlach de deur voor je open doet. Én precies weet hoe jij je koffie of thee drinkt. 😉

Esther, heel erg bedankt voor alles! Ik kijk alweer uit naar de volgende mail.

HinkeCommunicatiemedewerker

Ik heb ontdekt waar ik sterk in ben én kan beginnen in een mooie nieuwe baan

De afgelopen drie maanden volgde ik een loopbaantraject bij Esther. Op dit moment ben ik nog werkzaam als communicatiemedewerker bij een communicatiebureau, maar ik vroeg me regelmatig af: ‘Vind ik dit werk nou echt leuk?’ Ik merkte ook dat een communicatiebureau niet helemaal mijn ding was. Ik wilde mij dus verdiepen in wat ik nou echt wilde doen en waar.

Via LinkedIn kwam ik bij Esther terecht. Ik voelde me er meteen op mijn gemak. De gezellige kamer op zolder gaf me een vrolijk gevoel. Tijdens elk gesprek werden er veel dingen bevestigd, bijvoorbeeld dat ik een echte doener ben en geen denker, dat ik een helpend karakter heb enz. Daarnaast liet Esther mij zien hoe waardevol bijvoorbeeld mijn talenten zijn. Zelf kon ik daar weleens wat negatief over zijn: ‘Stelt toch weinig voor?’ Maar met de toelichting van Esther werd ik aan het denken gezet en kreeg ik een andere kijk op dingen.

Tijdens dit traject werd ik, alsof het zo moest zijn, benaderd voor een functie bij een overheidsorganisatie waar echt mijn hart ligt. Een aantal dagen voordat ik het sollicitatiegesprek had, keek ik met Esther naar de vacature; wat vind je leuk aan de functie, waar ben je goed in, enz. Zij hielp mij bepaalde dingen net even wat krachtiger/duidelijker te verwoorden. Het resultaat: ik was niet zenuwachtig tijdens het sollicitatiegesprek, voelde me helemaal op mijn gemak en ben aangenomen! :). Voor mij dus een mooie afsluiter van het traject en een mooie start van 2016!

MirjamCommunicatiemedewerker

Ik heb de baan waarin ik mijn talenten en vaardigheden kwijt kan gevonden!

Het woord impuls is goed gekozen, want dat is wat ik ervaren heb de afgelopen maanden. Esther duikt helemaal in mij als persoon en filtert die vaardigheden/talenten eruit waarvan ik even was “vergeten” dat ze mij voldoening geven. Ze schetst een mooi totaalplaatje en leert je te zien hoe je je werk kunt aanpassen om deze talenten meer tot z’n recht te laten komen.

Op het moment dat ik bij Esther kwam was ik werkzoekend en wist ik eigenlijk niet wat ik zocht. Totdat ik ineens een vacature voorbij zag komen waar ik veel talenten en vaardigheden die ik bezit in kwijt kon. Helaas vroegen ze een iemand met een opleiding die ik niet heb, maar ik wist zeker dat ik deze baan aan zou kunnen. Nav dat wat ik bij haar heb geleerd heb ik een brief geschreven om mezelf goed te presenteren. Uit tientallen brieven ben ik geselecteerd en mocht met nog 4 anderen op gesprek komen. Door middel van de geweldige complete loopbaanbieb-site van Esther heb ik me goed voorbereid. Hoewel ik zenuwachtig was, voelde ik mezelf ook zelfverzekerd in dat wat ik heb te bieden. Resultaat: ik heb de baan! Een baan waar ik binnenkort mee ga starten en waar ik veel van mijn talenten en vaardigheden in kwijt kan. Ik heb er ontzettend veel zin in.
Mijn loopbaan heeft een heerlijke, verfrissende impuls gekregen dankzij Esther. Had ik al verteld dat ik helemaal uit Den Helder naar Meppel moest reizen? Het was het me meer dan waard!

Lisannemedewerker Sport en Beweging AZC

Ik heb mezelf weer gevonden!

“Ik ben heel erg blij met jou, ik heb mijzelf weer gevonden. Ik heb heel veel kracht uit onze gesprekken gehaald en het heeft mij met beide benen op de grond gezet: ik laat mijzelf zien! Jouw realistische kijk op het leven en bedrijfsleven heeft mij al met al ontzettend veel gebracht. Nogmaals heel erg bedankt!”

een jaar later kreeg ik van Mirjam het volgende bericht:

“Wat gaat een jaar snel. Ik ben nog steeds erg blij dat ik vorig jaar met jou gesprekken heb gehad. Het heeft mij persoonlijk zoveel gebracht. Ik heb mijzelf ontwikkeld door mijzelf te zijn en mijn eigen kwaliteiten goed te benutten. Hierdoor heb ik zelfs dit jaar een 2 als waardering ontvangen. Voor het eerst in al die 25 jaar!

Mijn tijdelijke teamleider destijds had helemaal niet het idee dat ik vorig jaar zo met mijzelf zat. Dat had ze, zoals zij mij nu kent, ook niet verwacht. Ze noemde in mijn eindbeoordeling: een voorbeeld voor de afdeling wat betreft continue verbeteren. Al met al dus erg mooie complimenten. En dat mede dankzij de gesprekken en de inzichten die ik met jou had.

Ik zit veel beter in mijn vel, heb veel meer energie. En heb ik die even niet, dan weet ik die heel snel weer te vinden.”
Ik wil jou en jouw familie een hele fijne jaarwisseling toewensen en een heel mooi nieuw jaar!!

Mirjamservicemedewerker

Ze heeft het beste uit me gehaald

“Ik heb Esther ervaren als een integere, sprankelende en inlevende coach. Zij verstaat de kunst je snel te doorgronden en te stimuleren het beste uit jezelf te halen. Een sessie met Esther verruimt je blik en brengt je dichter bij je eigen kernkwaliteiten.”

DaanLifestyle adviseur

Ik zet mezelf nog beter in en met meer plezier.

“Ik heb erg veel gehad aan onze gesprekken, de laatste periode heb ik op het werk een stuk beter kunnen handelen, zeg maar. Dat maakt me nu een stuk zelfverzekerder plus dat ik weet dat ik beter kan en ben nu bereid er voor 200% voor te gaan.”

FloorPersoneelsadviseur

Wat werk je lekker efficiënt.

“Complimenten voor hoe je het werkboek  en de testhulpmiddelen hebt opgezet, zeer efficiënt, wat mij zeer aanspreekt! Het is voor het eerst dat ik gemotiveerd werd om alle puzzelstukje bij elkaar te leggen, alleen de afbeelding van de puzzel is nog niet scherp genoeg… Ik wil dan ook graag een afspraak maken voor het DHZ consult.”

JohanSolution architect
(c) LoopbaanIMPULS | voor een carrière om te zoenen - Esther Esselbrugge | ontwerp & bouw: Marc Hoppen