recensie vanuit Biblion
Veel van dit soort ‘how to do’-boekjes leveren de lezer weinig op en de schrijver des te meer. In het geval van ‘Ik ga ervoor’ wordt de lezer echter aangenaam verrast. Het boekje is zeker lekker leesbaar en niet te moeilijk, zoals het past in een negen-stappenprogramma. Maar de schrijfster is bovendien in staat gebleken allerlei theorieën te vertalen in praktisch bruikbare activiteiten en oefeningen. Een aantal daarvan is ook wetenschappelijk bewezen (zoals dat het stellen van meetbare en acceptabele doelen mensen motiveert). De negen stappen van Esselbrugge zouden mensen wel eens aardig op weg kunnen helpen nu eens echt te doen, wat er al die tijd niet van kwam. Het is hooguit jammer dat verwijzingen naar de wetenschappelijke onderbouwing onderbreekt.  Drs. E.A. van Kemenade

artikel uit tijdschrift ‘Vriendin – Slank’
Heb je het perfecte dieet gevonden, maar lukt het je niet om het daadwerkelijk vol te houden, dan is dit boek een musthave voor jou. Het geeft onder meer een stappenplan om je goede voornemens echt om te zetten in daden. Na het lezen van dit boek, heb je geen smoesjes meer in huis om het op te geven. Het is niet speciaal bedoeld voor mensen die willen afvallen. In het dagelijkse leven kun je het stappenplan ook toepassen. Je leert jezelf kennen en leert waarom je eigenlijk bepaalde keuzes maakt. Dit is een perfecte aanvulling op een dieetboek en zowel gezond voor je lichaam als voor je hoofd.
ik ga er voor in de pers

 

 

 

 

 

 

 

aanbeveling van een ondernemer
Ik heb het als relatiegeschenk gegeven aan cliënten die een barrière wilden overwinnen. De kleurige buitenkant en heldere binnenkant maakten ‘het zware’ licht verteerbaar. Een mooie mix voor een cadeau met inhoud.

reactie van een van de lezers
Ik wil je graag een compliment geven voor je boek “Ik ga ervoor”. Ik heb al veel van dit soort boeken gelezen, maar veel hiervan zijn behoorlijk theoretisch of zweverig. Dit boek is praktisch en geeft je de overtuiging dat het mogelijk is om te veranderen! Ik kan het van harte aanbevelen.