Wanneer ik tijdens het gesprek met een cliënt merk dat zijn of haar ontwikkeling wordt tegengehouden door een emotionele blokkade die we met praten alleen niet kunnen verzwakken, dan zet ik de spiertest in. Met behulp van die testwijze kan ik in snel tempo de kern van het probleem in kaart brengen en daarmee ook de sleutel naar de oplossing.

 

De spiertest wordt gebruikt om uit te zoeken waar, waarom en wanneer de balans in het lichaam verstoord is geraakt en tegelijkertijd hoe die balans kan worden hersteld. Deze test werd in de jaren ’60 in Amerika ontwikkeld door de arts en chiropractor George Goodheart. Goodheart had in zijn praktijk ontdekt dat bepaalde patiënten sommige spieren niet in de uitgangspositie konden vasthouden. Daaruit concludeerde hij dat spieren op stress en ziekte reageren met spanningsveranderingen.

 

Bij de spiertest maak je een O-ring (zie foto) met je duim en middelvinger en zet daar een lichte druk op. Ik trek zachtjes aan deze vingers om te kijken of de spier voldoende energie heeft om die te weerstaan. Wanneer de spier deze zachte druk niet kan weerstaan wordt de test ‘zwak’ genoemd en is er sprake van een onbalans. De reden daarvoor kan in allerlei vormen van stress liggen (emotionele stress of fysieke stress) en stress kost energie. spiertest

 

Met de spiertest kan ik dus op een diep niveau (je onderbewuste geheugen) inzicht krijgen en geven in waarom je doet zoals je doet en voelt wat je voelt. Wanneer dat plaatje voldoende compleet is, test ik uit wat de beste manier is om jouw balans weer te herstellen en hoe we je zelfgenezend vermogen kunnen stimuleren.