Vrouw, 46: Moest haar eigen leventje weer opbouwen na een echtscheiding. Ze wist zich geen raad en zat vol boosheid. Tijdens haar huwelijk had ze altijd hand en spandiensten verricht in de zaak van haar man en zich volledig gevoegd in zijn (avontuurlijke en bourgondische) levensstijl. Haar vraag: “Wie ben ik nu eigenlijk? Hoe geef ik invulling aan mijn leven? Hoe kom ik aan een eigen inkomen? Hoe laat ik mijn ex los, zodat m’n energie niet gaat zitten in wrok, maar ik het kan gebruiken om weer op te bouwen?”

Man, 29: Wilde graag wat assertiever zijn. Hij liep er in zijn werk tegen aan dat hij moeite had om zijn grenzen aan te geven waardoor hij regelmatig overbelast werd. Hij wist wel wat hij moest zeggen in een dergelijke situatie, maar straalde daar niet de overtuigingskracht bij uit die nodig was om het gewenste effect te creëren. Zijn vraag: “Hoe zet ik meer kracht achter mijn woorden waardoor mensen me serieus nemen.”

Vrouw, 31: Zat in de ziektewet met spanningsklachten. Vanuit de arbo-arts kreeg ze in haar beleving niet voldoende re-integratie steun, waardoor ze geen vorderingen in haar herstel bemerkte.  Haar vraag: “Hoe krijg ik de regie over mezelf weer terug? Ik wil me niet langer laten leiden door wat anderen van me verwachten, maar handelen uit eigen kracht. Ik wil van mijn angsten af.”

Man, 34: Werkte als senior bij een grote landelijke organisatie die sterk in beweging is. Hij wilde graag opklimmen naar de functie van teamleider maar miste de overtuigingskracht die daarvoor nodig was. Zijn vraag: “Past me de functie van teamleider eigenlijk wel en zo ja, hoe laat ik mezelf steviger zien zodat men mij serieus neemt in mijn ambitie.”

 

Meer lezen over de aanpak van een aantal van deze vragen?

Dan verwijs ik je graag naar mijn spiegelverhalen. Daarin vind je onder andere portretten van een aantal van mijn oud-cliënten (onder een gefingeerde naam). Laat je inspireren door hun ervaringen en kom ook in beweging! kijk in de spiegel colums

Leg je vraag aan me voor

Wil je weten of en hoe een PerformanceIMPULS jou verder op weg kan helpen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik trek graag een uur voor je uit waarin we samen onderzoeken wat je vraag of behoefte is en welke oplossing daar het beste bij aansluit. button naar de contactpagina