Gedrag in organisaties – Stephen Robbins

Samenvatting

‘Gedrag in organisaties’ biedt een compacte maar complete inleiding in de studie van gedrag van mensen in organisaties. De belangrijkste aspecten van gedrag in organisaties worden op overzichtelijke wijze in drie delen gepresenteerd: het individu in de organisatie, groepen in organisaties en het systeem van de organisatie.

In deze tiende editie zijn de bevindingen van onderzoek, de voorbeelden en de behandeling van onderwerpen up-to-date gebracht. De nieuwe leerstof omvat onder meer een nieuw ‘GIO-wereldwijd’ kader per hoofdstuk, Evidence-based management, Organisatiebinding en betrokkenheid van werknemers en nieuw onderzoek naar elektronische informatie, zoals netwerksoftware en internetlogs (blogs).

Hoewel het boek al vele voorbeelden bevat in de lopende tekst zijn in elk hoofdstuk in aparte kaders extra voorbeelden toegevoegd. Hiermee worden in de eerste plaats bepaalde theoretische concepten beter hanteerbaar en daarnaast vormen de kaders natuurlijke rustpunten en bezinningsmomenten voor de student.

Op verzoek van vele gebruikers zijn in deze editie opgaven opgenomen. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met enkele vragen en een casus met opgaven. In de docentenhandleiding bij het boek worden ten behoeve van de docent suggesties voor uitwerkingen gegeven.

Op de bijbehorende website is aanvullend materiaal te vinden, waaronder powerpoints en meerkeuzevragen. Daarnaast bevat elk boek een toegangscode voor het online Self- assessmentpakket 3.0 van Stephen Robbins. Hiermee heeft u een jaar lang volledige toegang tot een grote hoeveelheid persoonlijkheidstests.

koop het boek bij Managementboek.nl