Relatieshock

grenslijnOver hoe een verdrietige gebeurtenis je relatie een stimulerende impuls kan geven.

De herfst is weer ingezet. En hoewel het ieder jaar hetzelfde verhaal is, had ik ‘m ook dit jaar weer niet zien aankomen: met het vallen van de blaadjes, vallen ook altijd weer een aantal relaties om. Deze week lieten 2 dierbare vriendenstellen weten uit elkaar te gaan. Hoe toepasselijk voelt dan al die regen die uit de lucht komt vallen..

Het is zo verdrietig wanneer een stel dat voor mij, als buitenstaander, het comfortabel leek te hebben met elkaar, zo ineens met De Boodschap komt. Verdrietig voor de ‘getroffenen’ zelf, maar ook voor de mensen om hun heen. Alles is ineens anders; vanzelfsprekendheid en onschuld zijn voor even verdwenen.
De pijn die mijn scheidende vrienden ervaren, elk met zijn/haar eigen verhaal, gaat diep. Veel dieper dan wat ik aan verdriet voel. En toch wil ik niet uitvlakken wat het met mij doet. Ik ben ineens twee stellen ‘kwijt’ waar wij als gezin heerlijke dagen mee hebben gedeeld. Hoe zal dat nu gaan lopen? Balen, man!

Maar…. ik zou mezelf niet zijn als ik hier ook niet iets positiefs mee zou doen.”Groei en bloei” is niet voor niets mijn credo.

De shock, die in ons hele gezin voelbaar was, heeft manlief en mij wel weer even wakker geschud. “Hoe is het eigenlijk met ons? Wat voelen we wel en niet voor elkaar? Hoe is het met onze basis gesteld?” Tot ons grote geluk constateerden we beide volmondig dat het bij ons nog heel goed zit. Dat we elkaar ondanks terugkerende ergernissen nog heel leuk en lekker vinden. En dat we toch echt vreselijk kunnen lachen samen. De vonken spatten er ineens weer af!

Ik vind manlief echt de allerleukste! Flauw dat je soms zo’n harde spiegel van buitenaf nodig hebt om je daar weer bewust van te zijn. Maar als die zich dan toch aandient, dan profiteer ik er graag van..

Hartelijke groet,
Esther Esselbrugge

Esther is loopbaancoach en eigenaar van Impuls – bureau voor persoonlijke groei. Zij helpt je de krachtigste versie van jezelf te zijn en te laten zien, waardoor je beter – en met meer plezier – invulling geeft aan je loopbaan. Esther zit boordevol ideeën; ze laat je vanuit verschillende invalshoeken naar je situatie kijken waardoor je nieuwe mogelijkheden kunt creëren, gebruik makend van jouw unieke mix van talenten en vaardigheden. Meer over Esther Esselbrugge
Wil jij ook met een frisse blik kijken naar jouw uitdagingen? Ik help je er graag mee. Lees meer over het hoe en wat op mijn Impuls website, stuur me een bericht of bel me op 06 – 14 63 67 66. Inspirerende carrièreprikkels ontvangen op je facebookprikbord? Ga dan naar LoopbaanIMPULS en klik op de Vind ik leuk button.