de strengthsfinder vragenlijst helpt je talenten en sterke punten oven tafel te krijgen

“Ben jij iedere dag in de gelegenheid om te doen waar jij het meest energie van krijgt?”

Marcus Buckingham en Donald Clifton, beide verbonden aan onderzoeksbureau Gallup, ontdekten dat veel mensen daar met een ‘nee’ op antwoorden. Ze gingen met succesvolle mensen over de hele wereld in gesprek en concludeerden dat de mate waarin je je talenten kwijt kunt in je werk, bepalend was voor je succes en voldoening. Op basis van die informatie ontwikkelden zij een methode die je helpt ontdekken wat je talenten zijn en hoe je deze bewuster kunt gebruiken in je werk. Deze methode noemen zij de Strengthsfinder methode of in goed Nederlands: de Sterke Punten methode.
De methode begint met het maken van een digitale test: een combinatie van vragen en stellingen die resulteert in een beschrijving van de vijf meest bepalende talenten waarover je beschikt. Vervolgens onderzoek je hoe je deze talenten verder kunt ontwikkelen tot je specifieke Sterke Punten en hoe je deze meer in kunt zetten in je dagelijks werk.

Wil jij weten wat jouw talenten zijn?

Dan heb je het boek ‘Ontdek je Sterke Punten 2.0’ van Tom Rath nodig. Met de aanschaf van dat boek krijg je een unieke toegangscode waarmee je de StrengthsFinder, de geautomatiseerde talententest, kunt doen. Het boek, inclusief test, kost € 21,99. Klik op de afbeelding van het boek en je komt rechtstreeks op de website van Managementboek.nl terecht om het boek te bestellen.

ontdek je talenten en sterke punten met de strengthsfindermethode

Lees de toelichting en doe de test.

Zoals gezegd, deze methode start met een test, de StrengthsFinder evaluatie zoals Gallup het noemt. Deze test doe je vanachter je computer en duurt 30 minuten. Het is erg verstandig om van te voren de toelichting te lezen, om te voorkomen dat er iets misgaat en je een nieuwe code (en dus boek) moet aanschaffen.

Direct na afronding van de test krijg je een rapport waarin je vijf sterkste talenten worden toegelicht. Het boek helpt je vervolgens op weg om van deze talenten Sterke Punten te maken. Of je kunt contact met mij opnemen om de talenten te bespreken en ze te vertalen naar je huidige of toekomstige baan.

TIP: lees voordat je de test gaat maken eerst de toelichting! Je kunt je toegangscode maar 1 keer gebruiken…

Waarom van je talenten je sterke punten maken

  • iemands grootste talenten bevatten de sleutel tot grote prestaties, succes en toegroeien naar persoonlijke uitmuntendheid
  • door je bewust te worden van je talenten bouw je zelfvertrouwen op en dat is een basis voor presteren
  • door te leren hoe je jouw sterke punten kunt ontwikkelen en toepassen, zal jouw prestatieniveau verbeteren. Het is van belang jouw leven zo te leren organiseren dat je jouw Sterke Punten dagelijks benut
  • werken met Sterke Punten  is je voordeel doen met de verschillen tussen mensen, leren om anderen anders te benaderen en hun beste kanten te benutten
  • met duidelijk zicht op je eigen talenten kun je het verschillend-zijn van anderen productief maken