Zo makkelijk en fijn: geef een compliment

grenslijn“Wat een leuke jas heeft u aan!”

Vanmorgen werd ik door de caissiere van de C1000 aangenaam verrast. Helemaal vrolijk werd ik er van. In een honderdste van een seconde reageerde mijn lijf op haar opmerking: mijn mondhoeken krulden omhoog, m’n ogen lichtten op en ik kreeg het lekker warm.

Op weg naar huis, toen het gloeiende gevoel tot z’n normale niveau terug was gezakt, begonnen mijn hersens (m’n engeltje en m’n duiveltje) er hun zegje over te doen. Dat ging ongeveer zo:

duiveltjeduiveltje: “Zal het C1000 team vanochtend door de bedrijfsleider getipt zijn om de klanten te complimenteren? Dan zou het minder spontaan zijn als ik dacht. Meent ze er misschien niets van.”

engeltjeengeltje: “Dat zou maar zo kunnen, maar het effect was er niet minder plezierig om. Ik werd er blij van en we hadden even heel leuk contact. Ik blij, zij blij, C1000 blij…”

duiveltjeduiveltje: “Alleen jammer dat ze u tegen me zei.. Voel ik me zo oud door.”
engeltjeengeltje: “Schei uit. Wen daar maar aan.”
Bijzonder om die beide gedachten zo te ervaren. Ik heb vanuit de flirtfabriek al heel wat trainingen in zakelijk flirten gegeven en daar maakt het geven en ontvangen van een compliment bijna altijd onderdeel van uit. Ter plekke laten we deelnemers ervaren hoe mooi de impact van een eenvoudige, oprechte pluim kan zijn.

Nu overkwam het mezelf terwijl ik volledig ‘off guard’ was. Ik slingerde heen en weer van ‘wow’ naar ‘hmm’ en weer terug. En na deze persoonlijke ervaring trek ik maar weer de conclusie: “Je kunt er van alles bij denken en van vinden, maar het gevoel wat het je geeft is gewoon fijn!”

Hartelijke groet,
Esther Esselbrugge

Wil jij met een frisse blik kijken naar jouw uitdagingen? Ik help je er graag mee. Lees meer over het hoe en wat op mijn pagina over coaching, stuur me een bericht of bel me op 06 – 14 63 67 66.
Inspirerende carrièreprikkels ontvangen op Facebook? Ga dan naar LoopbaanIMPULS en klik op de Vind ik leuk button.