Een aantal voorbeelden van de BOOST vragen van oud-cliënten

Moest haar eigen leventje weer opbouwen na een echtscheiding. Ze wist zich geen raad en zat vol boosheid. Tijdens haar huwelijk had ze altijd hand en spandiensten verricht in de zaak van haar man en zich volledig gevoegd in zijn (avontuurlijke en bourgondische) levensstijl.

Haar vraag: “Wie ben ik nu eigenlijk? Hoe geef ik invulling aan mijn leven? Hoe kom ik aan een eigen inkomen? Hoe laat ik mijn ex los, zodat m’n energie niet gaat zitten in wrok, maar ik het kan gebruiken om weer op te bouwen?”

Werkzoekende, 46 jr

Wilde graag wat assertiever zijn. Hij liep er in zijn werk tegen aan dat hij moeite had om zijn grenzen aan te geven waardoor hij regelmatig overbelast werd. Hij wist wel wat hij moest zeggen in een dergelijke situatie, maar straalde daar niet de overtuigingskracht bij uit die nodig was om het gewenste effect te creëren.

Zijn vraag: “Hoe zet ik meer kracht achter mijn woorden waardoor mensen me serieus nemen.”

Winkeleigenaar, 29 jr

Zat in de ziektewet met spanningsklachten. Vanuit de arbo-arts kreeg ze in haar beleving niet voldoende re-integratie steun, waardoor ze geen vorderingen in haar herstel bemerkte.

Haar vraag: “Hoe krijg ik de regie over mezelf weer terug? Ik wil me niet langer laten leiden door wat anderen van me verwachten, maar handelen uit eigen kracht. Ik wil van mijn angsten af.”

Administratief medewerkerster, 31 jr

Was in de afgelopen jaren veelvuldig gewisseld van werkgever en kon moeilijk zijn draai voor langere tijd vinden. Hij was toe aan een langdurige werkrelatie waarbij hij meer de diepte in kon gaan. Zijn vraag: “Welke taken moet ik meer naar mezelf toetrekken om op lange termijn geboeid te worden en dus ook goed te blijven presteren?”

Werktuigbouwkundige, 40 jr

En zo gingen we te werk

Meer lezen over de aanpak van een aantal van deze vragen? Dan verwijs ik je graag naar mijn spiegelverhalen. Daarin vind je onder andere portretten van een aantal van mijn oud-cliënten (onder een gefingeerde naam). Laat je inspireren door hun ervaringen en kom ook in beweging!

Heb jij een vraag?

Heb jij een vraag en wil je weten of ik je daar bij kan helpen? Leg je vraag dan aan me voor via mail of aan de telefoon, of plan een gratis en vrijblijvend intake consult in, waarin we je wens bespreken en beoordelen of jij, je vraag en ik de juiste match zijn.