TalentenSCAN

hoe zou jij het vinden als je..

precies zou weten wat jou uniek, succesvol en happy maakt in je werk? Zonder vage analyses of onpersoonlijke testjes, maar volgens een helder en praktisch stappenplan?

Op basis van de kennis en ervaring die ik de afgelopen 18 jaar heb opgedaan als leidinggevende, loopbaanadviseur en personal coach, heb ik een praktische en krachtige werkwijze ontwikkeld waarmee we jouw zelfkennis, zelfvertrouwen en zelfsturing vergroten zodat je je huidige succes en plezier vast kunt houden en de juiste keuzes kunt maken voor de toekomst.

weten waar je talenten liggen maakt dat je beter kunt sturen op je loopbaan

De TalentenSCAN geeft antwoord op

 • Waar ben ik goed in? Waar blink ik in uit?
 • Welke taken en verantwoordelijkheden geven me energie?
 • Welke taken zou ik meer naar me toe willen trekken?
 • Wat zijn mijn talenten en vaardigheden?
 • Hoe neem ik steviger mijn plek in binnen mijn team?
 • Wat doe ik om gezien te worden bij een promotiekans?
 • Wat vertel ik in een ambitiegesprek over mijn toekomstwensen?

In 5 gesprekken naar een helder beeld over jouw onderscheidend vermogen en jouw bronnen van energie.

Voor wie

De TalentenSCAN heb ik ontwikkeld voor mensen die meer grip op hun loopbaansucces en -plezier willen krijgen, die bewuste keuzes willen maken met betrekking tot de werkzaamheden die ze oppakken (of juist niet oppakken). Deze mensen lopen er tegen aan dat zij:

 • zich stuurloos – want per ongeluk succesvol – voelen
 • niet precies weten waar ze nou wel of geen energie van krijgen
 • zich zo lang hebben aangepast dat ze niet meer weten wat ze willen
 • moeite hebben om zich zichtbaar te maken en te profileren
 • meer op anderen dan op zichzelf gericht zijn

Meer informatie?

De TalentenSCAN omvat

 • een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek (60 min.)
 • 5 persoonlijke coach consulten (90 min.)
 • het werkboek ‘Ontdek je talenten & ambities’
 • deelname aan een geautomatiseerde talententest
 • exclusieve toegang tot door mij ontwikkelde loopbaan testlijsten
 • verwijzingen naar relevante artikelen op Loopbaanbieb.nl

De SWITCH gaat dieper en verder dan de SCAN

Het TalentenSCAN programma is ontwikkeld voor mensen die happy zijn in hun huidige werk en die dat vooral willen blijven doen. De TalentenSCAN verheldert en verklaart je huidige succes: het helpt ontdekken en benoemen waar je kracht zit en waar je je energie uit haalt. Zodat je precies weet wat er voor nodig is om je werkplezier te behouden, ook als er iets verandert in je omgeving.

Het LoopbaanSWITCH programma is ontwikkeld voor mensen die een andere – soms volledig nieuwe – loopbaankeus willen maken. Bij de LoopbaanSWITCH ga je veel dieper en verder in op je sterke punten en je drijfveren en vertalen we die naar jouw ideale werkomgeving. Zodat je precies weet welke nieuwe keuzes voor de toekomst jij wilt maken en waarom. En je dit vol overtuiging kunt delen met voor jou interessante personen.

SCAN richt op inzicht, de BOOST op verbetering

Het LoopbaanBOOST programma is ontwikkeld voor mensen die niet echt enthousiast (meer) zijn over hun werk maar die dat wel graag weer willen worden. Dit programma maakt duidelijk waar de weglek van je energie zit, hoe dat je zelfvertrouwen onderuit haalt en wat er voor nodig is om dat te ‘herstellen’. In de LoopbaanBOOST leer je wat je kunt doen om dat om te buigen en je enthousiasme en zelfvertrouwen te vergroten.

De BOOST is, net als de SWITCH, een uitbreiding van het SCAN programma. In de SCAN ligt de nadruk echt op het verkrijgen van zelfinzicht en de BOOST en SWITCH gesprekken gaan na dat zelfinzicht door met het vertalen naar een actieve aanpak voor de toekomst.

De TalentenSCAN vraag van een oud-cliënt

Deze cliënt had zich in de 14 jaar dat ze bij haar werkgever werkte opgewerkt van postmedewerker naar hét aanspreekpunt van de afdeling Facilitair. Ze werd steeds gevraagd voor een nieuwe rol en taak en die nam ze graag aan. Ze voelde zich goed over wat ze deed, kreeg energie van haar werk en dat zag haar omgeving. Die bleven zeggen: “Je hebt veel meer in je mars dan wat je nu doet. Wat gaat je volgende stap worden?” Van die vraag werd ze onrustig, want ze kon daar in zichzelf geen antwoord op vinden.

Haar vraag: “Wat zien mensen in mij wat ik blijkbaar niet kan zien? Het voelt alsof ik ‘per ongeluk’ succesvol ben en ieder moment door de mand kan vallen. Wat is dat in mij, want ik wil het bewuster en meer in gaan zetten maar weet nu niet wat en hoe.”

Facilitair medewerker, 44 jaarmeer SCAN vragen ter illustratie »
dankkaart

Het woord impuls in Esthers bedrijfsnaam is goed gekozen, want dat is wat ik ervaren heb de afgelopen maanden. Esther duikt helemaal in mij als persoon en filtert die vaardigheden/talenten eruit waarvan ik even was “vergeten” dat ze mij voldoening geven. Ze schetst een mooi totaalplaatje en leert je te zien hoe je je werk kunt aanpassen om deze talenten meer tot z’n recht te laten komen.
Op het moment dat ik bij Esther kwam was ik werkzoekend en wist ik eigenlijk niet wat ik zocht. Totdat ik ineens een vacature voorbij zag komen waar ik veel talenten en vaardigheden die ik bezit in kwijt kon. Helaas vroegen ze een iemand met een opleiding die ik niet heb, maar ik wist zeker dat ik deze baan aan zou kunnen. Nav dat wat ik bij haar heb geleerd heb ik een brief geschreven om mezelf goed te presenteren. Uit tientallen brieven ben ik geselecteerd en mocht met nog 4 anderen op gesprek komen. Door middel van de geweldige complete loopbaanbieb-site van Esther heb ik me goed voorbereid. Hoewel ik zenuwachtig was, voelde ik mezelf ook zelfverzekerd in dat wat ik heb te bieden. Resultaat: ik heb de baan! Een baan waar ik binnenkort mee ga starten en waar ik veel van mijn talenten en vaardigheden in kwijt kan. Ik heb er ontzettend veel zin in.
Mijn loopbaan heeft een heerlijke, verfrissende impuls gekregen dankzij Esther. Had ik al verteld dat ik helemaal uit Den Helder naar Meppel moest reizen? Het was het me meer dan waard!

Lisanne, Den Heldermedewerker Sport en Beweging AZC

Leg je vraag aan me voor

Wil je weten of en hoe het TalentenSCAN traject jou verder op weg kan helpen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik trek graag een uur voor je uit waarin we samen onderzoeken wat je vraag of behoefte is en welke oplossing daar het beste bij aansluit.